Vida i Dignitat

Vida i Dignitat neix amb l’objectiu de lluitar contra la soledat i l’aïllament social de les persones grans. Des de l’entitat es duen a terme accions per tal d’oferir acompanyament,  suport  i estima a les persones més vulnerables.

El nostre repte és atendre les necessitats d’aquelles persones  que es troben en situació d’especial vulnerabilitat, i que requereixen ajudes per a desenvolupar les activitats essencials del dia a dia. Tasques senzilles però molt importants, com anar a comprar, proporcionar àpats, acompanyar-los  al metge, ajudar en tràmits administratius, passejar, escoltar o fer-los sentir que no estan sols. Un dels objectius principals d’aquest projecte és  evitar que els nostres avis hagin d’abandonar la seva llar i els seus records per què no tenen l’ajuda suficient per seguir vivint a casa seva amb dignitat.

El projecte Vida i Dignitat presenta dos grans eixos d’actuació. El primer és a l’àmbit domiciliari i el segon mitjançant l’actuació des dels Espais Socials.

Un altre pilar del projecte és el d’oferir suport a familiars i malalts d’Alzheimer, proporcionant-los recursos i estratègies per tal de fer front a la malaltia i les seves conseqüències mitjançant la derivació a recursos públics, entitats de l’àmbit i/o atenent-los des de la mateixa associació.

Existeix un servei domiciliari d’estimulació cognitiva i/o física. Va destinat a aquelles persones que per problemes de mobilitat i/o accessibilitat no poden accedir als espais socials i necessiten realitzar aquests treballs per tal de preservar la memòria, alentir el procés de pèrdua i/o realitzar rehabilitació física al domicili.