Els avis

Els nostres avis

Una societat que no respecta les persones grans, és sens dubte una societat malalta.

ASHES (Associació per a la Sostenibilitat Humana, Ecològica i Social) és una associació sense ànim de lucre que el seu principal objectiu és la dignificació de la gent gran; Com intenta dignificar-los? Escoltant les seves necessitats, fent-los companyia, satisfent les seves mancances i estimant-los. Oi que els nens ho tenen tot? tota la força, tota l'energia, una vida a l'endavant, tothom els escolta i ressalta les seves gràcies i també tenen la necessitat de ser estimats. Davant això, com no ho han de necessitar les persones grans? Que moltes vegades estan afeblits per la malaltia, per l'edat, per la soledat, que estan desvalguts i sense recursos i que és aleshores quan més es necessita l'escalfor de l'amor, de la companyia, la comprensió, el reconeixement del seu esforç, el seu treball i l'entrega als demes de tota una vida.

L'associació ASHES, el que pretén mitjançant uns professionals preparats, sensibles i vàlids, és ajudar a les persones perquè se sentin acompanyades, ajudades i estimades. I com ho fan? Visitant-los al seu domicili, tot avaluant-ne les necessitats, rebent informació a través dels ventres sanitaris d'atenció primària, comunitats religioses, famílies, Associació de veïns, etc. La funció dels professionals és intentar posar remei als seus problemes, tot proporcionant companyia i suport quan així es requereix, si necessiten alguns recursos concrets se'ls hi possibilita, si necessiten sortir i no poden estar sols se'ls acompanya, si necessiten divertir-se se'ls proporciona l'assistència a casa on fan tallers de memòria, música, treballs manuals i moltes més activitats, i el temps passa volant ja que se senten feliços.

I si algú per necessitats personals voldria restar vivint en el seu domicili de tota la vida i no anar a una residència, a voltes molt professionals però no amb la suficient humanitat, se'ls procura ajudar perquè puguin restar a casa seva vivint amb els seus records que els permeten entroncar el seu projecte viscut en tota una vida. Això que sembla tan senzill, això, és el que fan cada dia els nostres professionals, esperonats per tots els membres de la junta i comptant amb un voluntariat sensible i generós i que són capaços uns i altres de lluitar perquè els altres siguin feliços per poder fer tots junts un homenatge sincer i permanent a aquestes persones senzilles, meravelloses i tendres que han passat per la vida sense fer fressa, servint, ajudant i estimant i que són els nostres avis.