Espais Socials

Els Espais Socials volen ser un lloc de referència per aquelles persones que per diversos motius disposen de molt temps lliure i que poden trobar al seu abast activitats i suport a les seves necessitats o demandes, a més de ser un punt de trobada per afavorir les relacions inter -personals.

Els Espais Socials del Montseny i de l’Horta Vermella han estat cedits per les associacions de veïns del barri, per tal de disposar d’un equipament destinat a l’atenció i ajut a la gent gran en situació de risc d’exclusió social, com poden ser la soledat, carències afectives, mobilitat reduïda,  poca capacitat de relació o persones amb algun tipus de patologia relacionada amb l’envelliment.

Per donar resposta a les necessitats exposades, en els espais es duen a terme activitats com: treballs manuals, tallers de memòria, Musicoteràpia, lectura i escriptura, estimulació física, cinefòrum, xerrades, celebració de festes assenyalades i excursions.

En aquests espais, les persones gaudeixen d’un ambient familiar i agradable, tots/es participen en l’organització i planificació d’activitats lliurement. Amb aquesta metodologia de treball aconseguim que les persones assistents s’involucrin, se sentin realitzades, satisfetes amb el treball i valorades com a persones.

Treballant per a millorar o mantenir les capacitats físiques i mentals de les persones, mitjançant les  activitats, els espais socials funcionen com a un recurs més de la nostra associació, servint-nos com a instrument per detectar possibles necessitats o mancances de la gent del barri, procurant al mateix temps dignificar la seva qualitat de vida.

La gestió d’aquests espais i activitats es porta a terme mitjançant els voluntaris i professionals de l’Associació ASHES. Val a dir que la tasca del voluntariat en aquests espais és totalment imprescindible pel correcte funcionament d'aquests. La funció del voluntariat va des d'anar a buscar a les persones que per problemes de mobilitat no poden anar-hi per si mateixes fins a la realització de les activitats.

En aquest projecte també hi contemplem poder ajudar a les persones que pateixen algun tipus de demència, així com a les seves famílies oferint, durant unes hores al dia, la possibilitat que la persona afectada assisteixi  a aquest nou espai i, d’aquesta manera ajudar a reduir la sobrecàrrega que representa l’atenció continuada d’aquestes persones pels familiars que en tenen cura. Durant aquesta estona els professionals i voluntaris vetllaran perquè la persona malalta pugui sentir-se com a casa, atesa, acompanyada i estimada.

.

Espai Social El Montseny

Carrer Centelles nº1 

(Barri habitatges el Montseny) 

08500 Vic Catalunya

A partir de l'1 de setembre i de dilluns a divendres de les 15.15h a les 19.00h


Espai Social l'Horta Vermella

Carrer Carrasco i Formiguera nº28 

(Barri Horta Vermella)

08500 Vic Catalunya

A partir de l'1 de setembre i de dilluns a divendres de les 15.00h a les 18.00h