PresentacióDavant d'una societat globalitzada, a voltes freda, a voltes opulenta i que tot el que és vell no és vistós, ni bonic, ni modern, s'ha de llençar i fer-lo fora del circuit de la vida, en contraposició la societat cada vegada és més pobra, més globalitzada, les persones estem cada vegada més esclavitzats, per tant menys lliures, evidentment, l'esclavatge és un esclavatge nou, que no es percep, és l'esclavatge del segle XXI on no ets ningú si no tens diners.


ASHES és una associació sense ànim de lucre que treballa amb un intens esforç i molt convençuts que aquest és el camí. Recull els mobles i objectes de tot tipus que la gent es desprèn, ja sigui perquè vol canviar la imatge del seu domicili, ja sigui perquè disposa d'algun objecte que no necessita perquè s'ha fet vell o s'ha espatllat per poder-lo reparar, pintar-lo i donar-li una nova vida. Oi que moltes vegades necessitem una segona oportunitat? o canviar de vida? Doncs això és el que l'associació està portant a terme i ho fa amb personal professional i voluntari que amb voluntat ferma, una generositat lloable i una gran professionalitat estan fent amb els mobles que la gent llença al carrer i que són donats a l'associació per reparar-los, envellir-los, pintar-los, en una paraula fer-los bonics de nou perquè altres persones els puguin aprofitar, dignificar i donar-los una nova vida. En aquest projecte, a més del personal professional i voluntari, també hi participen persones de mesures  penals i/o gent que no té feina i que s'intenta promoure la seva inserció, a través de la formació i futurs llocs de treball.


Quin ús se'n fa dels mobles?


Si alguna família justifica que no disposa de recursos, se'ls facilita mobles o estris de segona mà gratuïtament, si no es venen a preus assequibles. El resultat de la venda es destina al projecte de l'associació Vida i Dignitat, destinat a dignificar la situació de la gent gran (que està sola), perquè puguin viure dignament a casa seva. Deu tenir sentit aprofitar materials que la gent se'n desprèn? Com donar feina a persones que no en tenen, redimir penes d'una manera digna i rehabilitadora, i amb el resultat d'això, ajudar als nostres avis a qui devem tota la història, la vida, el passat, el present i el futur.

Fent-los aquests actes de generositat i de fidelitat amarar-los d'allò que tots tan necessitem quan som febles i estem sols, que és l'amor.

Deu ser bonic? recollir mobles, reparar-los per dignificar-los, donar-los-hi una segona vida i que el seu resultat sigui donar una nova vida a persones que tenen necessitat d'amor i que volem per damunt de tot, estimar-los. Són els nostres avis.